Insights Discovery

 

Verbeter je effectiviteit via deze workshop. Insights Discovery is een gevalideerd model dat wereldwijd wordt toegepast om werknemers meer inzicht te geven in zichzelf en hun collega's. Pas als je jezelf en de ander echt begrijpt, kun je je gedrag aanpassen om je relaties te versterken, en op die manier je persoonlijke effectiviteit te verhogen.

 
vendors_01.jpg

Persoonlijkheids-profiel

Welk type ben je?

Een simpele test geeft antwoord op volgende vragen: 

  • Waar ligt je kracht?
  • Waarom doe je wat je doet?
  • Waar krijg je energie van in interactie met anderen?
  • Van wat en van wie word ik moe?
  • Hoe en wanneer worden anderen moe van mij?

 

 
vendors_04.jpg

Inzicht zonder oordeel

Geen zwart-wit, maar kleur

Binnen Insights Discovery worden acht persoonlijkheidstypes en gedragsvoorkeuren onderscheiden. Niemand komt volledig overeen met één van deze types. Het persoonlijkheidsprofiel geeft dan ook in kleurentaal weer waar je sterktes en zwaktes liggen. Die kleuren houden geen oordeel in, maar helpen je wel de reacties van jezelf op anderen, en andersom, te begrijpen.

 
vendors_03.jpg

Reageren kun je leren

Actie en reactie

Tijdens een training leer je hoe je je persoonlijke effectiviteit vergroot door flexibel in te spelen op het gedrag van anderen. Zo krijg je meer focus, kun je verder in de diepte gaan, haal je betere resultaten, herken je waar je energie door wint of verliest, en hoe je je persoonlijk leiderschap verder ontwikkelt.

 
vendors_02.jpg

Resultaat

Een sterker team

Sleutelinformatie uit individuele profielen kan samengevoegd worden om bij te leren over de verhoudingen en de dynamiek binnen een team. Dit is vooral zinvol wanneer de sfeer niet goed zit of de prestaties ondermaats zijn. Maar het leidt ook tot meer zelfinzicht en begrip van de ander, waardoor verschillen tussen teamleden meer gewaardeerd worden.