Vitaal leiderschap voor vitale teams

 

Verhoog je vitaliteit en voorkom burn-out in je team. Deze tweedaagse training voor managers en leidinggevenden versterkt je persoonlijke veerkracht en die van je medewerkers. Leer een stapsgewijze aanpak voor je mentale en fysieke gezondheid, en werk aan je persoonlijk leiderschap. Resultaat: gezonde medewerkers die harder werken met meer overtuiging en beter resultaat.

 
vendors_01.jpg

1 op 7 werknemers heeft last van stress

Durf uit je comfortzone komen

Heel wat werknemers leven en werken in angst. Ze denken teveel aan wat er mis kan gaan, en wat ze kunnen verliezen. Omdat ze zich niet veilig voelen, gaan ze risico’s uit de weg en denken ze niet in kansen en mogelijkheden. Dit heeft een negatieve impact op hun effectiviteit, creativiteit, aanpassingsvermogen en prestaties.

 

 
vendors_04.jpg

Een team leiden is topsport

Positieve energie

Je wordt afgerekend op de resultaten die je bereikt met je team of afdeling, een verantwoordelijkheid die zwaar kan wegen. Je job vergt het uiterste van je flexibiliteit, incasseringsvermogen en daadkracht. Soms kom je zelfs niet toe aan de zaken er écht toe doen. Dat zorgt voor frustratie en het zuigt energie bij je weg.

 
geometric-icon-png-10735.png

Ben je de baas die je zelf wil hebben?

Prikkelend werk

Goede leiders zeggen tegen hun mensen: ik ben er voor je, je mag fouten maken. Tegelijkertijd prikkelen ze hen om topprestaties uit te lokken. Ze zijn niet soft en ook niet streng. In dat spanningsveld gebeuren de mooiste dingen. Het zorgt voor ruimte waarin medewerkers kunnen floreren, zonder dat iemand op zijn tenen hoeft te lopen.

 
33438-NZ6Z4T kopie.jpg

Word een vitale leider

Voedingsbodem om te groeien

In de training Vitaal leiderschap voor vitale teams werk je zowel aan je eigen vitaliteit als die van je team. Je leert wat de kenmerken van veerkrachtige teams zijn en onder welke voorwaarden zo’n team kan floreren. Tijdens praktische oefeningen ontdek je wat jouw rol is als goede leider, met volop ruimte voor reflectie op eigen ervaringen.

 

 
vendors_07.jpg

Body, mind & heart

Vitaliteit op 3 niveaus

Body- Wat heb je nodig om ontspannen en toch alert te zijn? Waar ligt de balans? Mind- Denk je aan mogelijkheden of in beperkingen? Leer je aandacht richten door te focussen en prioriteiten te stellen. Hart- Leef en werk je volgens je waarden? Krijg je energie van je werk, of kom je enkel in actie als het moet?

 

Resultaat

Bovenste beste baas

Na afloop van de training weet je wat je nodig hebt om een uitdagende en tegelijkertijd zorgzame leidinggevende te worden. Je bent in staat om veerkracht te herkennen en te versterken waar nodig, en kunt een positieve mindset creëren. Je hebt inzicht in de beweegredenen van je medewerkers, en je helpt hen om te gaan met werkdruk.